Lentekriebels in de lucht want wat een leuk weertje om buiten te zijn en alles terug te zien ontwaken uit zijn winterslaap. De wind die deze tijd van het jaar wel vaker sterk waait, nemen we er graag bij zolang het maar geen extreme proporties aanneemt. We zagen toevallig een foto van 1 jaar geleden en toen hadden we met tractoren een windscherm moeten maken om onze serres te proberen beschermen tegen de stormwind. Hopelijk dit jaar niet nodig.

Dat het nu hard waait merken we vooral aan die losse flodders met pluimen die niet lopen waar we ze gestoken hadden. De schuifdeuren van de serre waar de kipjes momenteel hun gigantisch luxeverblijf hebben, durft blijkbaar al eens openwaaien. Om te schuilen voor de wind lopen die gasten dan gewoon de eerstvolgende serre binnen, maar daar komen net de eerste radijsjes uit. Selectief scharrelen zit er niet in dus ze vriendelijk verzoeken om terug te keren naar van waar ze gekomen zijn is de boodschap. En dan zandzakken leggen in de hoop dat de deur dicht blijft en de kipjes binnen 🙂

Het aanbod gaat het nog even verder op hetzelfde elan, maar gelukkig is er voldoende winterse afwisseling om een gevarieerd menu samen te stellen.

In fruitland de gekende klassiekers met nog steeds Spaanse avocado.

Soep van de week = aardpeersoep.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder