Het is nat, nat, nat want de regen blijft maar komen. Op zich niet zo erg, maar heel handig is dat niet voor den boer want als het land te nat is, kan den boer niet op zijn tractor kruipen en kunnen we buiten niet beginnen met de bodem klaar te maken voor te planten. Aangezien er al wat plantjes staan te wachten om buiten te planten en de serres bomvol staan, duimen we dat het toch eens een weekje droog blijft! Zodat die ‘vroege’ patatjes en bloemkool en broccoli en zoveel meer eindelijk de grond in kan.

Dat gezegd zijnde over naar het goede nieuws. En rarara dat komt uit de serre want daar hebben we zo geen last van de nattigheid 🙂 De eerste nieuwe radijsjes van het jaar zijn oogstklaar en die luiden officieel de lente op ’t Oostgoed in. We hebben ze in ’t wit, in ’t rood en voor diegene die moeilijk kunnen kiezen ook in ’t rood met een wit poepke 🙂 Diversiteit troef dus. En aangezien we een heel strakke zaaiplanning hadden voor onze radijzen zullen de verschillende zaaiingen normaal mooi op elkaar aansluiten dus die worden een vaste lentewaarde!

In fruitland was de gele kiwi een stuiptrekkingske want we konden maar aan 1 kistje meer geraken dus we stellen ons verder content met de groene gasten. En van groene gasten gesproken: we hebben nu ook even Granny Smith appels in het aanbod.

Soep van de week = champignonsoep.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder