Joepie jeej, het ziet ernaar uit dat er de komende week enkel droog weer op komst is dus gaan we er EINDELIJK kunnen invliegen 🙂 En ja daar kijken we naar uit want de winter heeft lang genoeg geduurd!

In de serres zien we intussen alles in sneltempo groeien en bloeien. Bloeien? Jaja, de restanten van enkele winterse soorten die nu niet meer in onze heerlijke snijsla mix zitten laten we in bloei komen omdat de bijtjes daar zo van genieten. De plaats die ze innemen in de serre hebben we normaal niet meer nodig dus geen reden om te snel op te ruimen. Een mooi zicht dus boer blij, bijtjes blij en de bloemetjes zijn ook lekker dus vrolijken onze snijsla tegenwoordig wat extra op 🙂

Spinazie hebben we momenteel met hopen dus niet twijfelen om ze te bestellen als je er goesting achter hebt. We ontdekken dat den boer in het begin van het seizoen vooral witte radijsjes gezaaid heeft en wat minder rode dus vandaar dat we de witte nog eens aanbevelen. Nu ze wat minder primeurig zijn, zijn de radijsjes trouwens verlaagd in prijs! De volgende zaaiingen zien er roder uit dus er is verandering op komst. Rucola, kervel, warmoes, peterselie is er ook vers van het veld.

Tot slot nog wat tromgeroffel want over het fruit valt niets nieuws te vertellen. Ons groen goud komt boven piepen en met het goed weer groeit het als kool. En we hebben het over… de aspergekes natuurlijk 🙂 Het zijn nog maar de eerste dus we beperken de hoeveelheid die je online kan bestellen, maar vraag er gerust naar of noteer het in de opmerkingen als je er zou willen en niet meer kan bestellen. Want hoeveelheden inschatten blijft heel moeilijk! Ook cool: we zijn zo fan van die gasten dat we gaan uitbreiden in asperges. Er komen nog enkele rijtjes bij dit jaar, maar we gaan nog een drietal jaar geduld moeten hebben tegen dat we daar letterlijk de vruchten van kunnen plukken. 

Soep van de week = kervelsoep

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder