De veranderlijkheid der weermodellen, da’s toch niet alles é en al zeker niet als het verandert in de richting van regen als we gehoopt hadden op een droge week. De paar droge dagen die we gelukkig wel gekregen hebben, waren voldoende om met onze tractor het veld op te kunnen en het onkruid een eerste oppervlakkig duwtje te geven. Als we onze spade in de grond staken, kwamen we veel wormen tegen (joepie), maar zagen we ook dat de bodem nog veel te nat was voor diepe bodembewerkingen. De voorbereidingen voor te planten konden we dus helaas nog niet doen en het ziet er niet naar uit dat dit er de komende week wel zal inzitten 🙁

We weten uit ervaring dat niet enkel het zaaimoment, maar ook het plantmoment bepalend is voor wanneer de gewassen oogstklaar zijn. Gezien er veel plantjes staan te wachten om in de grond te geraken, zal de planning en bijgevolg ook de oogstspreiding wat in de soep draaien. Dus hopelijk vinden jullie het niet erg om over een paar maanden een paar weken na elkaar bloemkool enzo in de pakketten te vinden. Het toppunt van eten volgens de seizoenen en de mogelijkheden van den boer om te planten 🙂

Wat er wel veranderd is, is de locatie van onze kippen. Die zijn verhuisd van hun winterverblijf in de serre naar buiten om zo plaats te maken voor de tomaten. In de serre is het wel droog genoeg om de bodem te kunnen bewerken en de tomaten te planten. Voelt best raar om de tomaten eerder te planten dan de rest, maar zo zie je dat ieder jaar toch weer uniek is.

In de kleine serres komt de oogst ondertussen wel vollen bak op gang. Nieuw deze week is de groene eikenbladsla. De spinazie blijft het beste van zichzelf geven dus smullen maar. In de radijsjes zitten we eindelijk aan de rode variant, maar we hebben ook nog witte dus kiezen voor de radijsjes mix behoort nog steeds tot de opties. De asperges groeien gezien de eerder frisse temperaturen eerder traag dus de voorraad voor komende week zal weer eerder beperkt zijn, maar vraag er gerust naar.

In fruitland hebben we een specialleke uit Spanje op de kop kunnen tikken, nl. de kumquat. Het kleine broertje van de appelsien, superschattig, zoete tot lichtzure smaak en je kan hem met schil en al opeten. We voorzien 100 gram in de pakketten, wat ongeveer overeen komt met 8 schattige bollekes.

Soep van de week = raapsteeltjessoep.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder