Ons werk plannen was de afgelopen week niet evident. Het was afgelopen donderdag dan eindelijk net droog genoeg om met de tractor de diepere grondbewerkingen te kunnen uitvoeren die nodig zijn om te kunnen planten. Dus hebben we dat uiteraard gedaan 🙂 Alles in de grond krijgen op de enkele uren die overschoten zat er niet in dus hoopten we dat vrijdag te kunnen doen. Helaas zorgde een bui van 15 liter ervoor dat vrijdag alles weer modder was en dat we dus niet konden verder planten. Het goede nieuws is wel dat de kolen al in de grond zitten, de rest volgt hopelijk volgende week.

De 450 stuks nieuwe aspergeplanten die ook lagen te wachten, hebben we ook in de grond gekregen. Een heel werk, maar gelukkig moeten we dat niet elk jaar doen. Nu kunnen ze hopelijk beginnen groeien om ons dan over 2 jaar te voorzien van heerlijke groene asperges. De rij asperges die al in 2020 geplant was, heeft wel vollenbak genoten van het warmere weer en heeft een groeispurtje gekregen. We vermoeden dus dat we er genoeg gaan hebben om in de pakketten te steken en ze zijn afgeslaan in prijs 🙂 Groene asperges zijn trouwens veel makkelijker te bereiden dan de witte. Je hoeft ze niet te schillen, enkel het onderste hard stukje verwijderen en ze zijn heerlijk als je ze gewoon bakt of stooft in wat boter of olie. Simpeler en sneller kan bijna niet!

Verder nog een aantal primeurs die al in kleine aantallen oogstklaar beginnen zijn: koolrabi, Chinese kool en erwtjes uit de serre. Spinazie blijft gaan! Ook onze winterbloemkolen zijn er. Die zijn vorige zomer geplant en hebben dus 10 maanden op ons veld gestaan. Gevolg: een heerlijk volle en zoete smaak! Wat ook leuk is, is dat we lenterammenas hebben. Totaal anders dan de zwarte rammenas van deze winter. Het zijn witte en rode rammenasjes die er een beetje uitzien als grote radijzen en ook qua smaak gelijkaardig maar minder pittig zijn. Heel kort seizoen dus van proeven nu het kan is de boodschap!

In fruitland zijn de eerste Spaanse nectarines op de markt, maar de prijs is heel hoog dus wachten we nog even om die aan te bieden. Rabarber is er wel dus tijd om taart te maken 🙂

Soep van de week = aardpeersoep

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder