De update van op ons veld buiten kan wederom heel kort: niets veranderd in vergelijking met vorige week. Of toch niet wat betreft het aantal planten dat de grond in gegaan is. Het aantal onkruidjes dat zijn kopje komt boven steken in de kolen die we vorige week geplant hebben is niet te tellen. We kunnen er maar het positieve van inzien en besluiten dat het groeizaam weer is zeker 😉

Wegens te nat buiten hebben we ons dan maar teruggetrokken in de serre en daar hard gewerkt. 273 tomatenplanten en een 70 tal aubergineplanten zitten al in de grond. Daarmee is de serre al voor 3/4 volgeplant. Het andere kwartje is voorbehouden voor paprika in allerlei vormen en kleuren. Dus als het nog niet droog wordt, kunnen we ons nog heel even bezighouden alvorens officieel met ons vingers te moeten beginnen draaien 😉

Dat het groeizaam weer is zien we gelukkig niet enkel aan het onkruid, maar ook aan de gewassen in de serre. Koolrabi en Chinese kool zijn in een week tijd plots veel veranderd dus hoog tijd om deze lenteprimeurs aan te bieden in onze pakketten. En ook de eerste venkel is van een formaat waar eten aan is. Na de doperwten zijn nu ook onze eerste peultjes er. Voor erwtjes en peultjes beperken we de voorraad die jullie kunnen bestellen dus als je er wenst, maar geen meer kan bestellen, dan mag je dat gewoon bij de opmerkingen onderaan schrijven. We zien dan wat we hebben want hoeveelheden daarvan inschatten is echt moeilijk! Onze eigen winterbloemkolen zijn op of gereserveerd, maar collega bio boeren met veel serres hebben ook bloemkolen in het aanbod die we graag aanbieden.

In fruitland gaat alles nog even verder op hetzelfde elan. Geen aardbeien in tunnel zetten was dit jaar een misse want anders gingen we daarvan al kunnen smullen. Ze staan dit jaar enkel buiten dus nog even geduld daarvoor. 

Soep van de week = slasoep

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder