EINDELIJK kunnen we met veel plezier vertellen dat het buiten veranderd is. Aangezien het ondertussen 21 mei is zou dat zo stillekes aan wel eens mogen 🙂 Er zijn al heel wat voorbereidingen op plantwerk kunnen gebeuren en er zijn al een aantal bakken planten in de grond geraakt. Goed voor de plantgoedfile, maar er staan nog wel wat bakken te wachten. De weersvooruitzichten zijn goed dus we hopen volgende week de plantachterstand weg te werken. Duimen dat de onweersbuien voor de verandering eens niet voor Ardooie zijn 🙂

De vruchtgroentenserre staat ondertussen ook vol want de laatste bewoners, nl de paprika’s in verschillende vormen en kleuren zitten in de grond. Groeien maar nu! De leukste activiteit die te maken heeft met groensel kweken vinden wij toch wel het oogsten. Dat is de beloning voor al het harde werk en de goede zorgen. Nu is het volop de periode van erwtjes en peultjes. Veel werk voor te oogsten, maar gelukkig dat het voorproeven al dat werk heel aangenaam maakt! Ze zijn er nu massaal en dus te vinden in de pakketten.

De nieuwigheden die oogstklaar zijn op ons veld zijn groen en lekker. Rarara het zijn de broccoli’s en de tuinbonen. Tuinbonen zijn een echte delicatesse die net als de erwtjes maar een heel kort seizoen hebben (van gelukkig wel enkele weken) dus genieten nu ze er zijn. Door het late seizoen van dit jaar is het niet meer de moeite om ook nog een reeks erwtjes en tuinbonen buiten te zaaien dus het zijn de enige voor dit jaar. Extra genieten dus!

Om af te sluiten nog een beestenweetje. Ons coloradokevers zijn wakker en daar worden we nu niet meteen heel gelukkig van want die stinkerds eten ons aubergines op. Gevolg: den boer en co doen minstens 2 keer per dag een toertje door de serre om de stinkerds van de aubergines te plukken. Gelukkig hebben we maar 70 aubergines, wat het werk behapbaar maakt, maar toch is het een extra werkje dat kostbare tijd vraagt. De patatten zitten nog niet in de grond (hopelijk volgende week) dus nu is onze hoop dat die kevers bij gebrek aan eten verhongerd gaan zijn tegen dat onze patatten boven komen waardoor de plaag zijn eigen oplost. Of het ijdele hoop is, zullen we over enkele weken kunnen vertellen. Ondertussen vangen wij de stinkerds overal waar we ze tegenkomen en kunnen we toch melden dat het vangstcijfer van deze week zeker al op 150 staat 🙂

In fruitland kunnen we persoonlijk niet meer weerstaan aan de aardbeien dus kopen we ze aan in afwachting van de zon die onze eigen aardbeien laat rijpen. We hebben ze voorgeproefd en ze zijn unaniem lekker bevonden. Verder nadert het einde van het seizoen van de Spaanse pompelmoes dus nog een laatste keer in de pakketten alvorens over te gaan naar zomerser Spaans lekker. De eerste Spaanse watermeloenen en nectarines zijn er ook  dus die kunnen jullie toevoegen naar wens.

Soep van de week = in zomerstop. Zelf bij te bestellen indien gewenst 🙂

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder