Na de zoete patatten zijn afgelopen week ook de gewone patatten de grond in geraakt. Zo ongeveer 2 maanden later dan vorig jaar, zotjes toch! En nu hopen dat het late seizoen zorgt voor een mismatch met de coloradokevers. Afgelopen week alweer meer dan 150 stuks geplukt af ons aubergines en af de 2 patattenplanten die geschoten zijn en als vangplanten dienst doen. We hopen het grootste gedeelte van de overwinterende kevers daarmee weggevangen te hebben zodat onze vers geplante patatjes gespaard blijven eens ze de kop boven steken. Wordt vervolgd…

De tuinbonen gaan net als de erwtjes kort en krachtig zijn, we schatten ze nog een week of 2 in het aanbod te hebben en daarna is het ermee gedaan tot volgend jaar. Dus genieten van deze smaakbommetjes nu het de moment is. De erwtjes zijn helaas kaalgeplukt, maar peultjes zijn er wel nog. Ook onze groene asperges blijven het beste van zichzelf geven. We kunnen er nog een tweetal weekjes van oogsten en dan moeten we ze welverdiende rust gunnen en laten groeien zodat ze energie kunnen opdoen voor ons volgend jaar opnieuw van groen goud te voorzien.

Toppuntje uit de grote serre: onze eigen gekweekte mini komkommers zijn er. Twee keer raden wie ze voorgeproefd heeft… Het verdict klonkt als njam njam njam en de waarheid komt uit een kindermond dus we hoeven er niet meer bij te vertellen dat het echte smaakbommetjes zijn 🙂 Ook is er weer een reeks eigen gekweekte paksoi oogstklaar dus hopelijk hebben jullie daar nog eens zin in. En tot slot beginnen ook de courgettes uit de serres nu volop te geven dus genoeg voor iedereen!

In fruitland wordt het zomer met EIGEN aardbeitjes die nu in grotere hoeveelheden (en een lager prijsje) beschikbaar zijn. Als je zin hebt om ze zelf te komen plukken kan dat uiteraard steeds. Bespaart ons werk (want er is veel werk aan aardbeien plukken) en dan krijg je nog een mooie korting! Ook watermeloenen uit Spanje en Charentais meloentjes uit Frankrijk smaken al eens in zo’n zonnig weertje!

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder