Afgelopen week hebben we rarara weer heel wat plantwerk verricht. We hebben een serre volgeplant met meloenen in allerlei kleuren en vormen: Charentais, Galia meloen, watermeloen in het rood, geel en oranje en ook honingmeloenen en Piel de sapo meloenen mochten niet in het rijte ontbreken. Kortom, heel wat gezonde zoetigheid om naar uit te kijken. Nog een maandje of 2 geduld en we kunnen hiervan smullen. En in afwachting doen we ons tegoed aan gelijkaardige soorten uit Spanje en Frankrijk.

Op vlak van oogst is er weinig nieuws te vertellen deze week en moeten we eventjes rondjes draaien met wat we hebben. Herinneren jullie zich nog dat we 6 weken lang niet buiten kunnen planten hebben wegens te nat? Wel dat gat voelen we nu even in ons aanbod, maar alles groeit goed dus we verwachten dat het gat snel gevuld gaat zijn. Laatste week voor de tuinbonen en de grote massa peultjes dus de laatste keer in het aanbod. Help ze ons opeten 🙂 Courgettes en mini komkommers zijn op toeren en ook de eerste grote komkommers van eigen kweek zijn er.

Ook leuk: onze eerste eigen busselwortels zijn er! Leuk is eigenlijk een understatement hiervoor want nadat deze teelt vorig jaar mislukt was en we er dit jaar extra aandacht aan besteed hebben, zijn we superblij met deze oranje smaakbommetjes. En ook de eerste groene smaakbommetjes in de vorm van boontjes zijn er, maar nog beperkt in hoeveelheid.

In fruitland hebben we vollen bak EIGEN aardbeitjes dus ze zijn opnieuw afgeslaan in prijs en met hoeveelheidskorting! De moment bij uitstek dus om confituur te maken, gezonde ijsjes in de diepvries te steken, te verwerken in een taartje of om gewoon zo van te snoepen uiteraard. Ook in zelfpluk is er hoeveelheidskorting deze week!

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder