Het plantwerk was afgelopen week alweer de hoofdzaak van de werkzaamheden. Het was heel prettig planten, aja want er moest pret de grond in 😉 Snorrie, flauw mopje. Naast de prei zijn ook een 16-tal soorten pompoenen de grond in gegaan. Dus in de herfst ga je naast klassiekers als oranje hokkaido pompoen en butternut pompoen nog heel wat andere soorten kunnen vinden bij ons. Nieuwigheidje dat we dit jaar eens gaan proberen zijn naaktzadige pompoenen. In theorie zijn dat dus die voor de gekende pompoenpitjes, dus hopelijk in de praktijk ook. Zeg nu zelf, wat zou er meer de max zijn dan homemade pompoensoep afgewerkt met homemade pompoenpitjes waar geen prutswerk aan is 🙂 Wordt dus vervolgd…

Verder zijn er een aantal zomerse klassiekers in het aanbod zoals de komkommers, mini komkommers en de courgettes. Voor zij die graag afwisselen in kleur: er zijn gele courgettes op komst over een week of twee. Ook onze bietjes zijn in de drie kleuren zijn goed gegroeid, dus dat nodigt uit voor een trio bietjes. Instante vrolijkheid op je bord gegarandeerd. 

Ook nog twee leuke nieuwtjes: de eerste snoeptomaatjes beginnen zowaar rood van kleur te zijn, maar het zijn er nog niet veel. Enige nadeel: de vogels hadden het rapper in de mot dan den boer dus die hebben al eens voorgeproefd. Eerste werk voor volgende week: vogelverschrikker spelen 🙂 Of in praktijk netten hangen aan de serre. Het tweede leuke nieuwtje is dat we nog doperwtjes gevonden hebben. Niet meer de grote massa, maar door de plant te “pesten” door al zijn erwtjes te plukken, is ie in tweede vitesse geschoten in de hoop toch nog voor nakomelingen te kunnen zorgen. Goed voor ons want op die manier kunnen we toch nog eventjes genieten. Of verse erwtjes met verse worteltjes eten 🙂 Voor de rappe want de voorraad is beperkt!

In fruitland nog steeds frezekes seizoen. Ook meloenen en watermeloenen uit het Zuiden zijn er. Onze eigen Charentais meloenen nemen ondertussen de serre al goed in en onder de bladmassa zit hier en daar al een bolleke van een grote tennisbal. Nog even geduld voor deze Ardooise pareltjes, maar ze komen er dus aan 🙂

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder