Groot nieuws want vanaf morgen krijgt den boer officieel versterking van zijn vrouw in zijn strijd tegen het onkruid. Een grote stap om te stoppen met werken, maar verder doen zoals we bezig waren was geen optie meer want het kruid groeit ons letterlijk boven de oren. Vanaf nu dus 2 full time boeren op ons lapke grond en de hoop dat we daarmee de tijd gaan vinden om het beter te doen 🙂

Over naar het nieuws recht van ons veld. Door het gebrek aan zon rijpen de grote tomaten trager dan verwacht/gehoopt, maar ze zijn er wel al dus bijbestellen mag. De snoeptomaatjes zijn kleiner en dus sneller op kleur. Paprika’s en aubergines nog in dezelfde kleuren als vorige week. En courgettes nog steeds a volonte in het groen, geel en rond. Lekker op de BBQ trouwens 🙂

Over lekkere en lekker ruikende dingen gesproken: onze basilicum is ook op formaat om van te oogsten. Lekker om je aperitief te pimpen met een satéke van een snoeptomaatje, een blaadje basiel en een bolleke mozarella. Of voor een snelle pasta pesto. Wist je dat je onze bussels basilicum best kan bewaren door ze in een glas water te zetten. Een mooi boeketje op tafel waar je een week lang van kan plukken en smullen.

In fruitland is het zomer met besjes, meloenen, druiven, pruimen, … Zo ongeveer alles dat je maar kan bedenken. Onze fruitserre is ondertussen gans ingenomen door de meloenen en we hebben er al die op maat zijn dus ze moeten nu enkel nog wat zonnen om te rijpen. Oja we hebben de vogels sterk onderschat want die gasten hebben zowat alle rode en witte bessen opgegeten, werkelijk tot het laatste besje. Van de stekelbessen blijven ze wel af, maar daar verschieten we niet van want het lijkt ons een uitdaging om die op te eten zonder een doorn in je oog te krijgen. Oogsten zonder schrammen is ook onmogelijk want die bessen hangen serieus dicht bij die stekels 😉

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder