We hebben ons de afgelopen regenachtige dagen vooral bezig ‘moeten’ houden in de serres. Tomaten snoeien en aanbinden zodat ze luchtig blijven want met het vochtige weer is dat extra belangrijk om ze gezond te houden. Verder hadden we nog wel wat opruimwerk in de serre die momenteel ligt te wachten op de echte herfst. Na een paar droge uurtjes deden we een poging om het onkruid klein te krijgen, maar schoffelen met regen op de loer is als dweilen met de kraan open dus niet vree zinvol. We hebben dus ondertussen een paar groene grasvlaktes waar we bijna voetbal kunnen op spelen 😉 Hopelijk kunnen we dat volgende week wel aanpakken!

Met het koudere weer rijpen de tomaten minder snel, maar verkopen we ook duidelijk minder tomaten. Een opvallende vaststelling vinden we toch wel want tomaten zijn toch de groenten bij uitstek die je kan gebruiken in gerechten die in alle seizoenen smaken dachten wij. Traag maar gestaag kleuren ook de paprika’s. De oranje zoete puntpaprika’s zijn de rapste, gevolgd door de gele en de rode. En ook in de blokpaprika’s komen de gele en de rode kleur eindelijk tevoorschijn dus nog meer kleur op je bord.

Bij de broccoli’s zijn er (geloof het of niet) 3 plantingen tegelijk oogstklaar. Aangezien wij ongeveer om de 3 weken nieuwe planten in de grond steken, wil dat dus zeggen dat de eerste plantingen extreem traag gegroeid zijn en de laatste plantingen extreem rap. De invloed van het weer op de planning van den boer is dus niet te onderschatten en ook niet echt te voorspellen. Conclusie: help ons een goede bestemming vinden voor al dat mooi lekkers. Promo broccoli 2+1 gratis dus deel ze uit of maak er soep van of vries ze in. Alle hulp om ze niet verloren te laten gaan is welkom en word ten zeerste geapprecieerd 🙂

In fruitland hebben we een mooi aanbod watermeloenen van eigen kweek. Met het betere weer in het vooruitzicht zullen die hopelijk smaken. Groen vanbuiten en geel vanbinnen of geel vanbuiten en rood vanbinnen. Laat je verrassen door de heerlijke zoetheid van in de grond gegroeide Ardooise watermeloenen! Het is niet het simpelste om de rijpheid van die gasten in te schatten dus mochten ze ondanks onze nauwkeurige inspectie toch niet goed zijn, geef ons zeker een seintje en dan krijg je een nieuw exemplaar!

Categorieën: Pakketbrief