Hopelijk heb je nog een goestingske voor onze maïsjes want het suikermaïsseizoen is redelijk kort en we hebben nog wel wat stelen maïs staan 🙂 De nieuwe reeks sla die oogstklaar is, is mooie kropsla dus dat combineert perfect met al die tomaatjes. Verder vonden we onder onze netten prachtige broccoli en broccolini dus smullen maar van die groene vitamientjes. Broccolini dat zijn baby broccolietjes, superschattig en erg fijn van smaak. Voor zij de het liever wit zien, we hebben ook mooie bloemkolen gevonden die met dank aan de regen een mooi formaat hebben.

Onze laatste reeks boontjes van het seizoen zijn plukklaar dus genieten van dat lekkers. Voor zij die graag eens aan zelfpluk doen, boontjes in zelfpluk zijn 20% goedkoper want er is veel werk aan om dat te plukken! Ook leuk is dat onze nieuwe planting mini komkommers begint komkommertjes te geven. En aangezien mini komkommers vrij explosief zijn wil dat zeggen dat die in het begin massaal veel komkommertjes geven. Nu dus 🙂 Perfecte timing voor mee te nemen naar school want ze zijn ideaal om uit het vuistje gegeten te worden. En ook voor te gaan werken zijn ze ideaal als gezond tussendoortje 😉

In fruitland zijn we aangenaam verrast door jullie enthousiasme voor honingmeloenen. Laat gerust weten wat jullie ervan vonden. We hebben nog 1 soort meloen over waar we het nog niet over gehad hebben en dat zijn de Piel de Sapo meloenen. Het ras dat we vorige jaren kweekten was lekker, maar viel nogal groot uit dus daarom kweekten we dit jaar een kleiner ras en met succes! Ze wegen nu ongeveer een kleine 2 kilo in plaats van de 4 à 5 kilo die de kastaars van vorig jaar wogen dus net iets toegankelijker 🙂 Als jullie alles in het rijtje kunnen proeven hebben, houden we eens een poll over jullie favoriete meloenen kwestie van onze teeltplanning voor volgend jaar te kunnen finetunen 🙂 Verder zijn er de eerste nieuwe Belgische Qtee peren en ze hebben hun naam niet gestolen want het zijn schone en lekkere peren. Typisch de eerste Belgische peren op de markt en niet lang in het aanbod dus genieten voor zolang het kan! Heel iets anders dan de Franse Guyot peren van voorheen.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder