Regen hebben we de afgelopen week wel genoeg gehad. Gelukkig hebben we onze serres om ons droog te kunnen bezighouden 😉 En wat was onze voornaamste bezighouding daar? Jawel, tomaten plukken! Er hingen er zoveel aan dat den boer zowaar dacht dat we de afgelopen maanden nog geen tomaten geoogst hadden. Zomaar de boerin beschuldigen van een dutje te doen in de serre in plaats van te werken 😉 Gezien de redelijke kaalpluk hopen we dat dit de laatste tomatenpiek was zodat we nog minstens een maandje op een aangenamer tempo tomaten kunnen oogsten en verkopen. Dus aan iedereen die nog niet voldoende passata heeft om de lange tomatenloze winter te overbruggen: het is NU de moment om in actie te schieten 🙂

Buiten is er ook overvloed. Nog steeds heel mooie bloemkool, broccoli en broccolini want die zijn gelukkig iets gespreider oogstklaar dan onze tomaten. Ook hebben we prachtige oranje bloemkool. En nee die hebben hun kleur niet te danken aan den boer die met zijn verfborstel rondgelopen heeft 😉 Het is een ras met een ander kleurtje en dus ook wel wat andere vitamientjes en zoeter van smaak dan zijn witte broertje. Leuk op je bord en een gezonde afwisseling.

Verder vonden we onder onze netten ook nog mooie rode bollekes met de naam radijs en aangezien ze voor volgende week smeltweer uitgeven, zal een maïsje op de bbq ook wel smaken 🙂 Na de mini komkommers zijn hun grote broertjes met een week vertraging ook op formaat. Nieuwe komkommers dus dat wil zeggen dat we weer rechter zijn dan onze kromkommers die we nog kunnen oogsten van de eerste planting. Maar krom of recht, de smaak is top!

In fruitland moeten we eerlijk toegeven dat we nog niet in voldoende detail naar onze tweede meloenserre gekeken hebben om jullie een update te kunnen geven. Mogelijks zorgt de zomerse week weer voor nieuwe Charentais en watermeloenen, maar dat weten we nu nog niet aangezien we vooral in de tomatenserre gezeten hebben. Wordt dus vervolgd. Verder zijn de Spaanse mango’s lekker en sappig en is het gedaan met de pechen en nectarinen dus moeten we het doen met pruimen en druiven. Over een kleine maand weer citrus uit Spanje en Italië en ook de kiwi’s uit die streken moeten nog wat rijpen.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder