We hebben een heel gevarieerde week achter de rug want terwijl onze handen volop in het nu aan het werken zijn, zit ons hoofd al een paar seizoenen verder. Want willen we een hele winter door kunnen smullen van allerlei lekkers, dan moeten we daar nu al aan beginnen. De serres transformeren in sneltempo en dat mag wel want het waren onkruidserres aan het worden. De eerste ‘winterserre’ staat vol met vanalles en nog wat waaronder snijsla soortjes. Goed nieuws dus voor allen die onze snijsla mix gemist hebben want hij is terug en nog beter nieuws is dat we dat heel de winter door hebben. Enkel de samenstelling varieert wel wat, maar anders zou het wat saai worden 😉

De tweede serres is een klein na zomers oerwoud met nog wat lekkere watermeloenen en Charentais meloenen en de derde serre is leeg, maar daar komt deze week verandering in want met 1 serre gaan we de winter niet kunnen overbruggen. Verder zijn de spaghettipompoenen en de oranje hokkaido pompoenen binnen dus die bieden we ook weer aan. De andere soorten pompoenen halen we binnenkort binnen dus het pompoenaanbod breidt zeker nog uit de komende weken.

Buiten hebben we groenbemester gezaaid dus met de regen die ze uitgeven gaat dat hopelijk ideaal zijn om vlot te kiemen en onze bodem te bedekken in de winter. We zitten even in een tussenpauze voor de radijzen, maar wat we wel onder onze netten gevonden hebben zijn hun grotere broers de rammenassen. Roze en witte rammenas vormen samen een mooi en lekker duo met een smaak die vergelijkbaar is met radijs, maar dan toch net dat tikkeltje anders. Heel lekker in warme bereidingen zoals wokskes 😉

In fruitland is het even ronddraaien met de zomersoorten want de Italiaanse kiwi’s en de nieuwe lading citrus laat wat langer op zich wachten. Maar mango, druiven en pruimen als aanvulling op appels en peren is niet slecht. De Sissired appels vinden wij zelf trouwens heel lekker. Dat zijn blijkbaar de vroege voorlopers van de Jonagold en de smaak is zoet zoals Jonagold. Voor zij die meer aan een iets zuurdere appel zijn, kunnen we de Elstar aanraden. Dus in appels alleen al is het variatie troef!

Categorieën: Pakketbrief