Wat een zalige pompoenplanning en uitvoering hadden we dit jaar (eindelijk). Onze pompoenen zijn zowaar allemaal voor de regen van donderdag binnen geraakt. We zijn stiekem wel een beetje fier op die strakke planning omdat strakke planningen meestal niet onze sterkste kant zijn 😉 Nu liggen ze mooi droog zodat de steeltjes nog wat verder kunnen indrogen en dan kunnen wij hopelijk tot ergens in het voorjaar smullen van die heerlijke herfstgroente. Qua soortjes hebben we niet zo zot gedaan als in ons tomaten, maar kunnen we toch melden dat we 9 soorten hebben. Dus naast de butternut, spaghetti en oranje hokkaido hebben we nog wel wat in petto, maar we gaan nog niet alles verklappen om het nog wat spannend te houden 😉

Verder hebben we afgelopen week veel geplant en gaan we daar deze week mee verder doen want we hebben wel wat voorraad nodig om de winter te overbruggen. Ons tomaten doen het dit jaar goed (zou het dankzij de goede zorgen van de boerin zijn die er nu eindelijk tijd voor heeft?) dus we hebben er nog genoeg voor iedereen. Het coole aan de zaak is dat je heerlijke tomatensauskes kan maken die perfect passen bij herfstgroenten zoals pompoenen. 

Nu zomer en herfst samenkomen in ons groenteaanbod, kunnen we ons voorstellen dat je al eens een keuzestresske zou krijgen. Nu de grote warmte achter ons ligt is er ook terug spinazie in ons aanbod en dat blijft zo gedurende de hele herfst en winter dus eerst nog even genieten van wat er dan niet meer is (zoals tomaatjes, paprika en aubergine). Nog een weetje voor diegenen die een duo paprika of zoete puntpaprika bestellen en meer dan 2 paprika’s vinden in hun pakket. Dat komt niet doordat den boer en de boerin niet zo goed kunnen tellen, maar wel omdat we vinden dat je waar voor je geld moet krijgen. Dus nu de paprika’s iets kleiner worden, krijg je er gewoon 2 voor de prijs van 1 🙂

In fruitland zijn er de eerste Spaanse appelsienen en consoorten te verkrijgen, maar ze zijn duur dus wachten we nog een weekje daarmee. Ook de eerste Italiaanse kiwi’s zijn naar het schijnt nog niet echt lekker te noemen dus ook daarvoor nog heel even geduld. Qua appels hebben we de nieuwe lading voorgeproefd en de Elstars zijn al een heel stuk minder zuur dan 2 weken geleden, dus echt zoetzuur nu. Sissired is dan weer voor diegenen die graag een zoete appel lusten.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder