Herfstactiviteiten op ons veld bestaan tegenwoordig uit ons erover verbazen hoeveel mooie tomaten we nog vinden in ons tomatenoerwoud. De aanwezigheid van de zon zit daar ongetwijfeld voor veel tussen, maar we hadden het eerlijkgezegd niet verwacht. Altijd leuk als iets beter uitdraait dan je in gedachten had 🙂 Wieden staat ook als vaste activiteit op onze agenda, maar is nu echt leuk omdat wij het onkruid inhalen ipv andersom. In de serres steken we de laatste planten van het jaar in de grond zodat we een hele winter en lente kunnen smullen van seizoensgebonden lekkers.

Buiten nog steeds prachtige eikenbladsla (en in de serres staat er ook nog een reeks) en ook de spinazie staat er prachtig bij. Een leuke combinatie is spinazie + pompoen in een heerlijke Mac & Cheese. Ook onze eigen worteltjes die we buiten staan hebben zijn op formaat. Een klein vreugdessprongetje want ons doel was om dit jaar eigen wortels te hebben omdat we die vorig jaar niet hadden en keihard misten want van smaak kunnen de wortels die we aankopen hier toch niet aan tippen! Ook palmkool en boerenkool staan te blinken op ons veld.

Naast groenten kweken willen we ook meer inzetten op beleving op en rond ons veld. Daarom organiseren we op zaterdag 28 oktober de eerste Halloween pompoen workshop op ons veld. We hebben grote Jack O Lantern pompoenen geweekt en die zijn heel toevallig ideaal om uit te hollen en leuke tekeningen in te graveren. En met het binnenwerk kan je bovendien nog heerlijke soep, taart en cakejes bakken. Snel inschrijven is de boodschap want we zijn aangenaam verrast door het enthousiasme 🙂

In fruitland sijpelt de citrus langzaam verder binnen want er zijn nu ook de eerste pompelmoezen en kaki’s uit Spanje.

Soeppakket van de week = kervelsoep

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder