Afgelopen week zijn we gestart met de opgravingswerken van onze zoete patatten. Voor echt deze keer want we hadden 2 weken geleden al een proefoogstje gedaan uit curiositeit. Boven de grond stond er vooral veel knopkruid, maar onder de grond vonden we mooie trossen zoete patat. Dus dat wordt hopelijk weer een hele herfst, winter, lente en zomer smullen van zoete patat van eigen kweek. Nu zaten we enkele maanden zonder omdat ie op was, maar dit jaar hebben we er wat extra geplant om dat dit jaar hopelijk niet voor te hebben. Nu nog even in de warmte liggen om wat suikers om te zetten en dan hebben we weer zoete patat à volonté, jippie jee dat rijmt.

Verder goed nieuws voor de liefhebbers van herfstgroenten want ons aanbod breidt uit met enkele nieuwe soorten. We hebben prachtige Chinese kolen, geproefd en goedgekeurd door Minne 😉 Verder heeft onze champignonboer weer champignons dus vanaf nu geen stockbreuken meer in champignons want we kunnen 2 keer per week om een verse lading rijden. Over onze zoete patatten hadden we het al en ook grondwitloof en daikon zijn weer van de partij. Daikon, dat zijn van die lange witte wortels met een lichte radijssmaak, ideaal voor wokskes. En ook onze verschillende zaaiiingen radijsjes volgen mekaar mooi op dus we hebben weer een verse lading schattige rode bollekes.

In fruitland zijn de eerste Italiaanse kiwi’s er terug en ook de Spaanse citrus is er weer. Nog niet superzoet, maar wel sappig dus zeker het wachten waard.

Soeppakket van de week = wortelsoep

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder