Nat, nat, alles is nat. Ons veld is werkelijk een modderpoel na al die regen van de afgelopen weken. Zo nat hebben we het in de 5 jaar dat we boeren nog niet meegemaakt denken we. Op zich wel goed voor de aanvulling van de waterreserves, maar mocht die aanvulling iets geleidelijker gebeuren zou dat voor den ploeterende boer iets praktischer zijn 😉

Aangezien wij alles met de hand uitdoen, kunnen wij wel nog oogsten en werken we tegelijkertijd serieus aan onze conditie. De kluiten modder aan je botten zorgen voor extra training van de beenspieren. Vastzitten in de modder zorgt voor VEEL extra training van de beenspieren van de boerin aangevuld met de armspieren van den boer 😉 En ons karren rijden ook wat lastiger in de modder dus die voortduwen is een full body workout. Kortom, we moeten wij niet naar de fitness en we slapen vreed goed tegenwoordig!

Tussen de modder vinden we gelukkig heel wat lekkers voor de pakketjes mee te vullen. We hebben nog steeds onze eigen busselwortels, maar aangezien het loof er niet zo goed meer uitziet, hebben we besloten om dat er niet meer aan te laten. Ze zijn wel nog steeds supervers van ons veld en qua smaak kunnen de wortels die we aankopen er niet aan tippen. We hebben ze geen hele winter dus geniet van de smaakwortels zolang het kan. Verder vonden wij ook suikerbrood of groenlof, een broertje van witloof maar dan in het groen. Ook Chinese kool en koolraap zijn van de partij. Voor de mensen die koolraap niet kennen: het is een niet zo sexy groente van uitzicht (een grote knol), maar supermooi lichtgeel van kleur binnenin en heerlijk zoet van smaak. Multifunctioneel in gebruik ook: van wokskes tot stoofpotjes.

In de serre groeien al de slaatjes goed. Vooral de veldsla staat er prachtig bij voor de moment dus die vraagt om gesneden te worden. De tomaten zullen het na dit koudepiekje wel gehad hebben denken we, maar we hebben nog de laatste paprika’s en zoete puntpaprika’s om het zomergevoel uit te zwaaien. Dus geniet er nog een keer van en dan zijn ze riebedebie tot ergens in juli.

Om af te sluiten nog even melden dat onze yacon er ook weer is. Yacon of appelwortel is een knol die je zowel rauw als gekookt/gestoofd kan eten. Hij heeft rauw de knapperigheid van een appel en is ook zoet van smaak. Ideaal in slaatjes of wokskes of onze persoonlijke favoriet daarmee is een carpaccio van rauwe rode biet en yacon, daarover een beetje balsamicocrème en afgewerkt met wat veldsla of rucola. Supersimpel, supersnel en superlekker, wat moet dat meer zijn 🙂

In fruitland zullen we het kort houden: de citrus wordt enkel beter van smaak en ook de avocado’s rijpen nu een stuk sneller dan enkele weken geleden. Ook de Spaanse kaki’s zijn nog steeds in het seizoen dus er is wel voor elk wat wils.

Soep van de week = kervelsoep want we hebben massa’s mooie kervel

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder