Zo ongeveer elke dag onze regenkledij moeten aandoen, dat hebben we de afgelopen jaren nog niet veel meegemaakt. Gelukkig waren de hoeveelheden hemelwater afgelopen week al wat kleiner dan de voorgaande week, maar patatten uitrijden zit er met de sompigheid van het veld nog niet meteen in. Dus de patatjes zijn weer even ambachtelijk met de hand gekapt. We hopen stiekem toch op een weekje droog zodat we ze nog voor de winter kunnen uitrijden en binnen leggen. Dat zou ons wat zorgen besparen en armspieren hebben we al wel genoeg 😉

Afgelopen week haalden we de knolselder binnen, dus we hoeven niet bang meer te zijn dat die gaat rotten van nattigheid op het veld. Ook de yacon zijn we met mondjesmaat aan het binnenhalen. De rest van wat op het veld staat, kan tegen weer, wind en vorst en mag dus de hele winter blijven staan. Het gaat dan in grote lijnen over prei en een hele reeks kolen. Bloemkool en broccoli zijn gedaan tot na de winter, de rest van de winterse kolen floreert.

Na de kastanjechampignons bieden we vanaf nu ook weer de hele winter heerlijke oesterzwammen aan. En onze selder uit de serre is goed gelukt en er kan beginnen van geoogst worden. Oja ook nog even vermelden dat onze eigen gekweekte gele en rode ajuin op is. Het was geen goed jaar voor onze ajuin doordat we ze veel te laat kunnen planten hebben en daardoor waren ze nogal klein van formaat. Maar ze zijn dus op. Dankjewel aan allen die niet bang waren van wat meer schilwerk, dat hoort wel eens bij seizoensgebonden eten 🙂 Nu kopen we ajuinen aan bij collega bio boeren die sorteren op maat dus geen kleine bollekes meer!

In fruitland weinig nieuws onder de regen. Appels, peren, citrus en kaki blijven top en ook de avocado’s rijpen nu een heel stuk sneller dan die van afgelopen weken. Na minder dan een week op kamertemperatuur kan je ze nu al opeten.

Soep van de week = venkelsoep.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder