De nattigheid begint helaas zijn tol te eisen want we ontdekten dat onze patatjes zitten te rotten in het natste stuk. Hopelijk minder erg daar waar het iets droger is, maar dat zullen we volgende week ontdekken. Maar geen paniek want we kijken goed en sorteren mooi dus alle patatjes die tot bij jullie geraken zijn in orde.

Komende week wordt ook de eerste echte koude verwacht (alhoewel de noorderwind ook best fris is ;)), dus gaan we nog het een en het ander oogsten en de rest afdekken met een dekentje tegen de koude. Yacon kan niet tegen de vorst en zit nog deels in de grond dus we gaan nog een beetje mol spelen en wat opgraafwerken verrichten want die dingen zitten best goed vast. Verder planten we nog wat veldsla voor heel de winter een continu aan bod te hebben aan vers groen.

Nieuw deze week is de hutsepot mix. Voor zijn die hem nog niet kennen: dat is een mengeling van allerlei groenten en patatjes in hoeveelheden die ideaal passen in een grote hutsepot pan. Ook kruiden verse thijm en laurier zitten erbij dus enkel nog klaarmaken is de boodschap 🙂

In fruitland is er weinig nieuws, maar met citrus, kiwi, kaki, avocado en verschillende soorten appels en peren kunnen we niet klagen wat betreft het Europees seizoensgebonden fruit dat momenteel in het aanbod is.

Soep van de week = champignonsoep.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder