Daar was dan de eerste winterprik van het jaar. Van de mooie eerste sneeuwvlokjes en de bijhorende volle 4 mini sneeuwmannetjes die tot stand kwamen, hebben wij en vooral Jutta heel erg genoten.

Op het veld waren we voorbereid op lichte vrieskou want de yacon is binnen geraakt (jeij beter dan vorig jaar want deze ezels stoten zich geen twee keer aan dezelfde steen). Alles waarvan we dachten dat het een extra dekentje kon gebruiken, hebben we eentje gegeven, maar die ene keer -5°C was wel wat kouder dan waar we op gerekend hadden. We hebben in de serres keimooie ‘Kerstmisvenkel’ en die heeft niet graag koud dus hopelijk volstond 1 dekentje. We zullen maar zien hoe alles erdoor komt als de temperaturen weer wat warmer zijn. En zo blijft boeren ook in de winter altijd spannend en van een winterslaap is nog lang geen sprake 😉

Deze week vinden we alweer allerlei winters lekker op het veld zoals koolrabi, spitskool en palmkool. Ook onze spruitjes staan er mooi bij en zullen na dit winterprikje nog lekkerder zijn dan ze al waren volgens het gezegde dus proeven maar! Ook rode kolen zijn klaar om op de menu te komen. Bij de bladgewassen zijn de snijsla, de winterpostelein en de veldsla vaste waarden van de winter dus smullen maar van die heerlijke bladgewassen.

In fruitland is er weinig nieuws onder de sneeuw, maar als Sinterklaas en zijn zwarte pieten zo graag mandarijntjes uitdelen aan al die brave kindjes, dan wil dat zeggen dat ze zeker in het seizoen zijn en dus op smaak zijn. Want aan brave kindjes geef je toch enkel lekkere dingen 🙂

Soep van de week = pastinaaksoep.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder