We gaan het nog een laatste keer dit jaar hebben over ons tomaten 😉 En dat om te melden dat ze er nu echt niet meer zijn, want de koudeprik heeft ze definitief de das om gedaan. We kunnen de tomatenserre dus opruimen en ons kipjes erin steken.

Verder wordt het op het veld nu echt rustig want alles dat binnen moest is binnen. In de serres blijft er wied- en opruimwerk dus tis niet dat we ons vervelen. We denken eindelijk bijna aan ons lijstje van winterwerkjes te kunnen beginnen. Dat zijn zo van die grotere werken waar we in de zomer geen tijd voor hebben en die ons het leven wel wat makkelijker zouden maken. Het aanleggen van een degelijk watergeefsysteem en het maken van een kooi voor ons kleinfruit staan op dat winterlijstje dus we hopen daar nog dit jaar te kunnen aan beginnen.

In de pakketten alweer een mooie mengeling van kolen, knollen en bladgewassen want de winter is echt geen moeilijk seizoen om gevarieerd en seizoensgebonden te eten. Pas eind maart en in april begint dat een grotere uitdaging te worden. Mizuna is een pittig bladgewasje dat steeds aanweizg is in onze snijsla mix, maar ook puur kan gegeten worden. Eet je het rauw, dan is dat nogal pikant. Stoof je mizuna, dan wordt ie veel zachter van smaak en krijgt ie een beetje een smeuige textuur van een kaassausje. Echt de moeite om eens te proberen, bv met risotto!

Het is er ten huize den boer en co eindelijk van gekomen om nog eens boerenkoolchips te maken. Zo simpel en zo lekker! We vonden het dan ook stiekem spijtig dat er gisterenavond als we onze winkel opruimden geen overschot van boerenkool meer was en dus geen chips. Uiteraard staat er nog genoeg op het veld, maar dit jaar staat de boerenkool helemaal achteraan. Daar in den donkeren speciaal nog achtergaan voor eigen gebruik was na zo’n koude en winderige dag net dat ietsie pietsie te lastig 😉

In fruitland kan het alweer kort want niets nieuws toe te voegen aan het winterse assortiment.

Soep van de week = koolrabisoep.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder