Afgelopen week blijft ons bij als koud en een beetje wit, maar we hebben ons goed geamuseerd op en rond het veld. Warm krijgen is met dat weer niet evident, ondanks de serieuze hoeveelheid laagjes kleren die we dragen. De clue is dat bewegen helpt, maar aangezien het veldwerk momenteel niet overdreven intensief is, moesten we op zoek naar andere manieren van bewegen. Lopen en schaatsen op de gladde weg bleken den truc om ’s ochtends opgewarmd te geraken en minstens tot de middag warm te blijven.

Naast onze twee vaste oogstdagen in de week, vullen we de rest van deze rustige wintertijd in met plannen voor de drukke zomer die er alweer gauw zit aan te komen. We gaan ons veld vanaf volgend seizoen iets anders indelen dus na de planning op papier, begonnen we ook aan de uitzetting van die planning in het veld. Niet evident om paalkes in de grond te krijgen bij vriesweer 😉 Komende week zal de vrieskou even van het toneel verdwijnen en maken we er werk van om de winterwerken die wat grondverzet vragen te beginnen aanpakken.

Een nieuwe pompoen die we jullie graag voorstellen is de green hokkaido. Zoals de naam al doet vermoeden is dat een broertje van de heel gekende oranje hokkaido, maar dan met een groene schil. Binnenin heel lekker oranje vruchtvlees dat naar onze mening smaakvoller is dan dat van de oranje hokkaido’s. Of jullie smaakpapillen er ook zo over denken kan je maar op 1 manier te weten komen.

In fruitland verschijnt er ook een nieuwe citrus op het toneel: de bloedappelsienen. Het zijn Tarocco’s dus dat betekent dat het halfbloedsinaasappels zijn. Niet superrood dus vanbinnen, soms ook gewoon oranje, maar de karakteristieke zuurdere smaak van bloedsinaas is wel duidelijk aanwezig en is een aangename variatie op de zoetigheid van de gewone appelsienen.

Soep van de week = rode biet en rammenassoep. Een unieke, maar bijzonder lekkere combinatie!

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder