Putteke winter ligt ondertussen stilaan achter ons want als we de serres binnenkomen ruikt het er naar lente. Moeilijk te omschrijven hoe dat dan precies ruikt, maar het is een heerlijke geur waar we blij van worden. De dagen lengen en er begint weer groei in de gewassen (en in het onkruid) te komen dus onze winterslaap is voorbij.

Niet dat we echt stilgezeten hebben want er moest gepland (met een D want voor met een T is het nog wat vroeg) worden, zaden besteld worden en er hangt een hele lijst met winterwerken uit waar we vrijdag eindelijk het eerste lijntje van kunnen schrappen hebben. We hebben dus nog wel wat werk voor de boeg alvorens volledig in de startblokken te schieten. Maar met de zon die zich wat vaker van haar goede kant laat zien en al wat deugddoende warmte geeft, hebben we daar extra veel zin in.

In het aanbod blijft het nog even winter, maar gelukkig is er voorlopig nog steeds een heel ruime keuze. De hungry gap is voor later in het voorjaar. Dan is het aanbod seizoensgroenten echt beperkt en wordt het voor ons een moeilijke puzzel om de pakketjes gevuld te krijgen. Deze week een nieuwtje dat klaar is om geoogst te worden in onze serre: de tatsoi. Dat is de kleine broer van de paksoi met fijnere bladstelen en kleinere bladeren, maar met een gelijkaardige smaak. Multifunctioneel in gebruik ook: stoven, wokken of zelfs rauw kan hij gegeten worden. Ook schorseneren verschijnen eens op het toneel want die zijn ook heerlijk en voedzaam. Voor zij die het schillen niet zo goed zien zitten, vertellen we graag hoe wij dat doen zonder veel geknoei en vuile handen. Niet spoelen op voorhand, ze aan het uiteinde vastnemen en dan met een dunschiller in 1 beweging van boven naar beneden schillen. Als je rond bent de schorseneer in het water leggen zonder je handen nat te maken en zo doordoen tot ze allemaal de revue gepasseerd zijn. Dan spoelen en klaarmaken. Het proberen waard want de smaak is top!

In fruitland merken we veel enthousiasme voor de bloedsinaas dus we zijn blij dat die het aanbod versterkt. Om toch te variëren met het gekende, zitten er deze week eens Natyra appels in de pakketten. Die zijn heel knapperig en fris zoetzuur van smaak, een toppertje in de bio als je het ons vraagt!

Soep van de week = pastinaaksoep.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder