Nu februari ingezet is, is ons lentegevoel dat overduidelijk ook en hebben we vollen bak zin om er weer in te vliegen. Serres voorbereiden voor bijna te zaaien en te planten, dat staat voor komende week op ons to do lijstje. Ondertussen oogsten we ook nog steeds de ‘vruchten’ van ons werk van vorig jaar. We hebben een nieuwe lichting koolrabi’s die klaar is in onze serres en ook de venkels die met al onze goede zorgen de vrieskou overleefd hebben zijn weer aan de groei dus nog even geduld en die komen er ook weer aan. Ook de spinazie is terug op haar gemakske in gang geschoten dus kunnen we alweer een beetje plukken.

Afgelopen week hebben we veeeeeel gediscussieerd, echt veel 😉 Benieuwd waarover? Aja want het was natuurlijk werkgerelateerd. Awel, het ging over de snoei van ons kleinfruit. Groenselboeren die rode, witte en stekelbessen voor het eerst snoeien (met een jaar vertraging dan nog), dat is complexe materie. Zaten we daar met 2 naar nen struik te kijken om dan te bepalen welke takken weg moesten en welke mochten blijven staan. En rara aangezien we elk langs een andere kant van die struik zaten te kijken, liepen onze meningen over welke takken weg mochten wel eens uiteen 😉 Laat ons zeggen dat de snoeisnelheid vrij laag lag, maar we hebben wel veel compromissen gesloten 😀 Goed voor de team spirit 😉 Nog 10 stekelbesstruiken staan voor volgende week op de planning dus dat belooft een prikkelige affaire te worden.

Op ons veld amuseren de spruitjes zich, dus die vragen om geplukt te worden. Ook pompoenen, suikerbrood, deadon kool en Chinese kool doen het nog steeds goed. Hebben jullie suikerbrood al eens geprobeerd in een risotto? Echt de moeite want heel lekker en simpel!

In fruitland valt er nog steeds weinig nieuws te zeggen over het aanbod, enkel dat het seizoen van de Italiaanse gele kiwi’s op hun einde begint te lopen. Dat wil zeggen dat het formaat wat kleiner wordt en de prijs dus uiteraard ook wat lager. Daarna komen gele kiwi’s weer van Nieuw-Zeeland en gaan ze bij ons dus uit het assortiment wegens van te ver. Geniet er dus nog even van.

Soep van de week = preisoep.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder