Het is alweer die tijd van het jaar dat we stillekes aan weer op toeren mogen beginnen komen. Aangezien van onze lijst met winterwerken nog niet veel doorstreept is en we het nu geen winter meer kunnen noemen, hebben we een nieuwe strategie bedacht om de motivatie erin te houden. We schrijven de titel opnieuw en noemen het lenteklusjes 🙂

Waar we deze week werk gaan van maken is om een nieuwe opkweekserre te installeren. Aja, want we moeten dan dringend in gang schieten met op te kweken. De onderdelen zijn er al, nu enkel het vergaarwerk nog. Oja en eerst nog wat aardperen opgraven op de plek waar de serre moet komen. Gelukkig impliceert een opkweekserre geen extra werk, maar enkel een grotere efficiëntie van ons werk. In plaats van het zaaiwerk bij ons thuis ’s avonds te doen, kunnen we dat dan overdag doen en moeten we niet meer tsjollen met planten. Ook radijsjes en erwtjes mogen de grond in zodat we kunnen beginnen dromen van vers lentegroen.

Ondertussen zijn we nog heel gelukkig met ons overwinterend lentegroen. Het toppunt van geluk zijn toch wel onze primeur broccolietjes uit de serre. Vorig jaar geplant en nu kunnen we kleine broccoli’s oogsten. Niet zo evident om dat te doen lukken als het klinkt, maar wel overheerlijk en vroeg voor de tijd van het jaar! Voor de liefhebbers, want het is niet de grote massa. Ook de spinazie heeft de lente geroken en groeit goed dus niet aarzelen om daarvan te willen genieten. En ook onze koolrabi’s hebben een mooi knolformaat en vragen om opgegeten te worden. Ze mogen trouwens weg want ze moeten volgende week plaats maken voor de eerste lichting nieuwe planten van 2024! Veldsla ook terug goed aan de groei dus smullen maar van dat groen.

In fruitland houden we het kort want er is niets nieuws te zeggen. Leuk van verschillende mensen te horen dat de Natyra appels in de smaak vallen. Teler van die smaakbommetjes is Koen Van Eyckeren uit Watervliet. Toch de max om te weten waar hetgeen je eet gegroeid heeft (en al helemaal de max als dat toevallig op een stukske biogrond in Ardooie is 😉 )

Soep van de week = knolseldersoep met peer. Toffe combinatie, moet je zeker eens proberen.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder