Afgelopen week was zalig want we mochten eindelijk de eerste nieuwe plantjes van 2024 in de grond steken. Altijd een moment om naar uit te kijken en niet veel te vroeg want we doen ons best om de hungry gap die er zit aan te komen met zo weinig mogelijk honger door te komen. Of beter gezegd om toch een zo divers mogelijk assortiment seizoensgroenten te hebben. De hungry gap is een periode in het voorjaar waarbij het aanbod wat beperkter is omdat de wintergroenten op hun einde zijn en de lentegroenten nog niet volgroeid. Dus kijk als de zon nu nog wat wil meewerken, dan komt dat goed.

Al onze plantjes in de beperkte oppervlakte aan serre krijgen is ieder voorjaar weer een uitdaging en een puzzel voor gevorderden 😉 We moeten niet alleen denken aan alles er nu in krijgen, maar ook rekening houden met wanneer de groenten weer weg moeten zijn voor de tomaten en de meloenen te planten. En de groeisnelheid is afhankelijk van het weer en dat kunnen we niet voorspellen dus we hopen dat ons fingerspitsengefoel een beetje juist zit. We hebben hier en daar wat overschotjes van ditjes en datjes geplant en het resultaat is dat de serres een divers tapijt van jonge plantjes geworden zijn.

In het aanbod een mooie mix van winter en lente dus nog heel even genieten van spruitjes, koolraap en knolselder want die gaan er over enkele weken uit en komen pas in het najaar terug. De bladgewassen genieten echt van het zomergevoel in de serres als de zon even komen piepen is en groeien aan een mooi tempo dus eten wij ze graag aan datzelfde tempo op 🙂

In fruitland alweer weinig verandering dus we genieten van de appels, peren, kiwi en sinaas en gaan dan nog zo gelukkig zijn als er eindelijk eens iets nieuws in het aanbod verschijnt. Dat uitkijken naar is toch een van de mooie aspecten van seizoensgebonden eten vinden wij persoonlijk. Want als je het niet mist, dan is uitkijken naar toch minder uitgesproken.

Soep van de week = venkelsoep, ideaal voor onze kleinste exemplaren een mooie bestemming te geven.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder