Het is gebeurd! Onze opkweekserre staat recht 🙂 Hopelijk stond dat op ons lijstje met lenteklusjes dat voorlopig even zoek is want dan kunnen we nog eens een lijntje schrappen. Het heeft wel wat voeten in de aarde of beter gezegd in de modder gehad want het weer zat afgelopen week niet echt mee. Enkel dinsdag was de zon van de partij en de wind maar beperkt aanwezig dus konden we de plastiek trekken over de bogen die we maandag in de regen opgezet hadden. Het voordeel van een overkappingske te hebben is dat je voor de afwerking dus voor de deuren te maken wel in den drogen kan werken. Nu enkel nog de inrichting en de opkweek van ons planten kan verhuizen.

Ondertussen is in de serres alles mooi aan de groei en zullen we komende week al weer moeten beginnen denken aan wieden want helaas zijn het niet enkel de groenteplantjes die goed groeien 😉 Laat ons hopen dat het eindelijk eens wat stopt met regenen want het zou leuk zijn mocht onze modderpoel eens wat kunnen opdrogen zodat het niet weer mei is tegen dat we goed en wel buiten kunnen beginnen.

Deze week nog eens extra aandacht voor boerenkool. Verwacht geen grote bladeren zoals in het begin van het seizoen, maar wel kleine, schattige blaadjes met veel minder nerven dus ook minder plukwerk. Het zijn de laatste blaadjes die bijgegegroeid zijn alvorens de planten binnenkort in bloei gaan. Dat wil zeggen dat het voor ons gedaan is met plukken en dat het de beurt is aan de bijtjes om van die heerlijke bloemetjes te smullen. Het boerenkoolbloemenveld is ieder voorjaar een trekpleister voor vele bijtjes en we kijken al uit naar het gezoem. Maar eerst dus nog heel even zelf smullen van die jonge blaadjes.

In fruitland nog niets nieuws te melden.

Soep van de week = aardpeersoep.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder