Na het opzetten van de opkweekserre was het deze week tijd om onze opkweektafel ook te verhuizen en op te zetten. Zo kan dat puntje volledig geschrapt worden van ons lijstje dat na een grootse zoektocht officieel spoorloos verklaard is. We hebben genoten van de eerste zonnestraaltjes en van een paar dagen droogte na elkaar. Zo kon het veld eindelijk wat beginnen opdrogen want het zou wel tof zijn mocht de modderpoel over een week of twee toch voldoende droog zijn om ook buiten te kunnen beginnen. Helaas blijft het woord regen nooit meer dan enkele dagen afwezig in het weerbericht, maar we kunnen maar hopen dat ze er op dat vlak eens naast zitten.

Op het veld is het gedaan met de spruitjes, maar hebben we iets cool in de plaats, nl. de sproetie sprouts oftewel spruitscheutjes. Niet echt te vergelijken met de flower sprouts want het zijn nieuwe scheutjes aan de spruitplant die er komen voor die in bloei gaat. En jonge scheutjes hebben de eigenschap van heel smaakvol en sappig te zijn. Slechts een korte periode beschikbaar dus zeker het proberen waard om in een wokje toe te voegen of te stoven. Rauw zijn ze al heerlijk dus klaargemaakt kan dat er niet minder lekker op worden. Hetzelfde verhaal geldt voor de palmkoolscheutjes die er nu ook zijn. En ook de boerenkoolliefhebbers moeten er nog van profiteren nu het nog heel even kan.

In onze serres is de veldsla groot genoeg om vollen bak geplukt te worden dus op slavlak hebben we deze week heerlijke veldsla in het aanbod. En ondertussen groeit alles mooi verder en zijn we aan het wieden gegaan om in de serres enkel gewenst groen over te houden 🙂 En met dank aan Tia pronkt er sinds kort een keicoole vogel op ons raam die nog mooier wordt als de zon erop schijnt.

In fruitland blijft het stil.

Soep van de week = witloofsoep.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder