De tijd vliegt want week 12 staat alweer voor de deur en dat wil zeggen dat onze eerste plantjes voor buiten deze week toekomen. Het ziet er helaas naar uit dat die nog niet meteen de grond gaan inkunnen want de droge dagen die elkaar opvolgden de afgelopen weken waren helaas maar op 1 hand te tellen. Laat ons hopen dat ze toch niet te lang meer op zich laten wachten zodat onze planning niet van in het begin al in de soep draait. We zullen het zien.

Na de ontdekking van de sproetie sprouts, proefden we deze week een nieuw scheutje waar we niet zo’n coole naam voor hebben, maar wel minstens even lekker is, nl. boerenkoolscheutjes. Het coole aan de zaak is dat we dit weekend op weekend zijn met vrienden en die even als proefkonijnen ingeschakeld hebben voor dit nieuwigheidje te beschrijven. Kwestie dat we uit meerdere bronnen kunnen laten weten hoe het in de smaak valt. Conclusie: smaakt naar broccoli(ni) en lekker bevonden. Ter staving van dat lekker bevinden: een enthousiaste zesjarige heeft de overschot van de gestoofde scheutjes in een mum van tijd naar binnen gewerkt dus dat zei voor ons wel genoeg :). Dus iedereen die graag broccoli lust, waag u aan zijn seizoensgebonden variant en ge zult het u niet beklagen. Afhankelijk van hoe warm het de komende dagen gaat zijn, zijn ze slechts tijdelijk in het aanbod. Zo gaat dat nu eenmaal met die scheutjes. Eens ze bloeien is het beste eraf en zijn ze voor de bijtjes.

In fruitland zijn de Spaanse blauwe bessen betaalbaarder geworden dus voorzien we ze als een aangename afwisseling voor de appels, peren en citrus. Op de Belgische frezekes is het nog even wachten…

Soep van de week = soepje van rode biet met koolrabi en appel.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder