Over het weer van de afgelopen week zullen we het maar niet hebben zeker? Alhoewel, wij hebben er hier eentje rondlopen die vraagt wanneer het gaat regenen en de zon gaat schijnen, want dan kunnen we regenbogen kijken. En zo leren wij dat ieder weer best zijn charmes heeft, het is kwestie van het te appreciëren 🙂

Op ons veld buiten is er dus niets veranderd, buiten dat alles meer dan genoeg water gekregen heeft om te beginnen groeien. Nu nog wat warmer en het zou helemaal goed zijn. We zijn dus heel blij dat we vorige week zondag kunnen planten hebben, al ontdekten we dat op een zondag werken ervoor zorgt dat je heel de week niet zo goed weet welke dag het eigenlijk is.

Op ons winterkolenveld is er wel iets veranderd, want daar vonden we afgelopen week een tweede reeks winterbloemkolen die klaar waren om te oogsten. Je hebt dus verschillende rassen winterbloemkolen, met elk een lange, maar iets verschillende groeiduur. Wij kozen rassen met 14 dagen groeiverschil en raar maar waar hebben ze zich aan de theorie gehouden en kunnen wij zeggen dat we een strakke teeltplanning hebben 🙂 Dus deze week nog eens smullen van winterbloemkool en nadien is het wachten op de eerste reeks die uit onze serres komen.

In onze serres groeit alles goed want daar is het wel lekker warm als de zon heel even komt piepen. Spinazie blijft een toppertje van het moment en het grote voordeel daarvan is toch wel dat dat de ideale groente is om rap een lekkere klassieker op tafel te toveren, njam njam spinaziepuree 🙂 Met ons radijsjes zitten we even in een onderbreking van de continuïteit in het aanbod, maar gelukkig zijn er de lenterammenasjes om dat te compenseren.

Onze krulpeterselie staat supermooi en kan gebruikt worden om ongeveer ieder gerechtje naar een niveautje hoger te tillen dus aanrader 🙂 Super in combinatie met asperges, maar met het frisse weer groeien onze eigen groene asperges een beetje trager dus is het aanbod wat minder. Het goede nieuws is wel dat we vanaf volgend jaar kunnen beginnen oogsten van onze nieuwe aanplant groene asperges die nu volop energie aan het opdoen is.

In fruitland blijft het aanbod wat beperkt, maar na deze schaarste komt ongetwijfeld de overvloed dus nog heel even geduld.

Soep van de week = kervelsoep, want ook die staat er prachtig bij en vraagt om opgesmuld te worden.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder