Vanaf nu wordt het moeilijk om een update te geven waarin we het niet hebben over onze tomaten dus jullie zijn bij deze gewaarschuwd voor de komende weken/ maanden 🙂 De tomatenpuzzel in onze serre is gelegd en met 12 rassen snoeptomaatjes en 14 rassen grote tomaten kan je gerust van een ingewikkelde puzzel spreken.

Je moet weten dat we die tomaten zaaien en dan uitplanten in pottekes. Tot daar de orde want naargelang die tomaten groeien moeten die pottekes verder uit mekaar gezet worden om de planten voldoende licht te geven. En daar begint de puzzel want je zet ze open en bij het terug bij elkaar zetten om ze te vervoeren staan ze allemaal door elkaar. Maar kijk de puzzel is gelegd, de planten zitten in de grond en ze zijn vastgebonden met touwtjes om ze recht te houden. Fase 1 zit er dus op en vanaf nu wordt het dieven, dieven, dieven om dan daarna te kunnen beginnen oogsten. We schatten nog een klein maandje geduld te moeten hebben daarvoor.

Komende week gaan we focussen op de rest van onze warmteminnende gewassen dus we gaan de serre volplanten met paprika allerlei en 3 kleuren aubergines. In onze eerste serre komen de komkommers en de meloenen en aangezien daar nog heel wat lentelekkers in staat te pronken, kunnen we jullie hulp gebruiken voor dat te helpen opeten. Kervel, raapjes, spinazie, paksoi staan daar allemaal en moeten weg om plaats te maken voor komkommers en meloenen. Dus extra fijn als jullie dat deze week nog eens op het menu willen zetten 🙂

Nieuwigheidjes van de week zijn de Chinese kolen die er zijn, dat zijn na de koolrabi’s de rapste kolen in ons aanbod. Goed nieuws ook voor de broccoli liefhebbers want de broccoli’s beginnen erin te komen en zijn nu ongeveer al de grootte van een knikker. Als de zon nu eens zou willen schijnen kan dat rap veranderen dus we houden jullie op de hoogte. En ook onze venkel is van een formaat geworden dat er eten aan is. Jonge venkel kan je met loof en al gebruiken dus zeker niet weggooien al dat groen. Er zit superveel smaak in!

In fruitland snakken we naar de zomer want de rondekes die we kunnen draaien met het Europees aanbod beginnen beperkt te worden. Nog heel even volhouden en dan zijn er weer aardbeien, meloenen, nectarines, … Kortom zomerse overvloed om naar uit te kijken 🙂 Er staan heel veel bloemekes op onze eigen aardbeitjes dus dat ziet er alvast veelbelovend uit.

Soep van de week = wortelsoep.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder