We beginnen te vermoeden dat de weergoden vinden dat het niet goed gesteld is met onze fysiek. Meer dan 4 dagen droog weer na elkaar kon afgelopen week niet met zekerheid voorspeld worden, dus moesten wij in die vier dagen een serieus spurtje trekken. En dat spurtje omvatte wieden met de tractor, winteronkruid losmaken zodat het kan opdrogen, bedden voor te planten voorbereiden en planten wat al veel te lang staat te wachten om de grond in te kunnen. Nu we het neerschrijven klinkt het niet als superveel werk, maar in de praktijk was het dat wel. Het goede nieuws is dat we een paar lange dagen gemaakt hebben en goed gevorderd zijn met het werk. Het minder goede nieuws is de huidige toestand van ons energieniveau want we vrezen dat de weergoden wel eens een punt zouden kunnen hebben 😉

Dus buiten op ons veld is het ongewenst groen geminderd en is er gewenst groen bijgekomen. De patatjes komen boven piepen en zelfs de spinazie die er twee weken geleden triestig uitzag is in gang geschoten voor te beginnen groeien. Leuk om te zien dat alles nu wel in sneltempo verandert. In de serre moet deze week plaats gemaakt worden voor de eerste meloenen te planten dus verdwijnen kervel en winterpostelein uit ons aanbod. Ze komen in het najaar terug. De spinazie mag nog een weekje blijven staan tot de rest van de meloenen groot genoeg is om de serre te bevolken dus kunnen wij nog smullen van al die lekkere bladeren die ze blijft geven. Dank u spinazie voor zo goed uw best te doen en dankjewel iedereen die ze helpt opeten.

In de serre zijn ook de eerste spitskolen groot genoeg om geoogst te worden en ook een nieuwe reeks paksoi is oogstklaar. Soms is onze teeltplanning echt strak, vooral als je niet van het weer afhankelijk bent om te kunnen planten. Erwtjes en peultjes zijn er ook, maar het is nog maar het begin. En heel misschien hebben we tegen het einde van de week broccoli, we zullen zien wat het weer daarvoor regelt.

De warme zonnige dagen doen onze groene asperges goed groeien dus genieten daarvan en niet vergeten: groene asperges hoef je niet te schillen en zijn heerlijk in een risotto of een wokske.

In fruitland hebben we bijna de eerste aardbei gespot op ons eigen veld. Ze was nog net niet rood aan beide kanten, maar zal vermoedelijk morgen geplukt kunnen worden. Voorlopig dus enkel aardbeien van bio telers die wel een serre boven hun aardbeien zetten in ons aanbod en heel binnenkort ook onze eigen frezekes. Het net tegen de vogels is alvast gelegd want we weten uit ervaring dat die gasten de rode aardbeien meestal sneller spotten dan wij. Verder zijn er Spaanse mini watermeloenen in het aanbod en gezien onze meloenen nog wel even op zich gaan laten wachten, kan dit een aangename afwisseling zijn op het winterfruit dachten we.

Soep van de week = kokossoep met paksoi.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder