Afgelopen week was een week met pieken en dalen, al hangt het er vanaf door wiens ogen je het bekijkt. Wat wij niet zo leuk vonden, ligt vrij voor de hand: de overvloedige regenval van ongeveer 40 liter. Daardoor zijn alle werkzaamheden buiten weer uitgesteld want met de tractor in de modder ploeteren gaat niet en planten in de modder is al evenmin de bedoeling. Als je het aan ons klein boerinneke vraagt, dan krijg je een ander verhaal want die heeft geen problemen met modder want dat is gewoon leuk 🙂 En ergens heeft ze zeker een punt 😉

Over naar de leuke ontdekkingen die wij deden en dat was de ontdekking van de eerste bloemkolen uit de serre. Lentebloemkolen dus, geplant in februari en qua smaak heel iets anders dan onze winterbloemkolen. Deze lentebloemkolen smaken zoet en heel sappig en geraken onmogelijk allemaal in de pan zonder een proevertje rauw als aperitief. Ook hun groene vrienden de broccoli’s zijn er dus het smullen kan beginnen. Ook de spitskolen zijn ondertussen mooi van grootte en ook voor deze gasten geldt dat ze heerlijk zoet zijn.

In de naburige serre verandert alles ook snel. De kropsla heeft mooie kropjes gevormd en de doperwten en peultjes zijn in form. Ook de eerste tuinbonen zijn er. Dat zijn grote bonen in een peul dus je moet die doppen zoals erwtjes. Heerlijk in wokskes of om dipsaus van te maken.

En dan schiet er nog 1 serre over waar we het nog niet over hadden: de tomatenserre. Die groeien snel en de eerste tomaatjes hangen er al aan. Enkel nog een kleurveranderingske en het smullen kan ook daar beginnen. In afwachting hebben we nog passata om ook vlak voor de nieuwe lichting heerlijke tomaten nog heerlijke saus of soep te kunnen maken.

In fruitland hebben we groot nieuws want onze eigen frezekes zijn er eindelijk. We hebben er even geduld voor moeten hebben want die gasten zijn al in augustus vorig jaar geplant om er nu de vruchten van te kunnen plukken. We soigneerden ze afgelopen week extra door er stro onder te leggen want met alle regen is dat een ideaal bedje waardoor de aardbeien droger liggen en dus minder snel slecht worden. Ze zijn alvast voorgeproefd en goedgekeurd door de ganse familie. En niet slecht om er even bij stil te staan dat aardbeien die met helemaal niets bespoten zijn, zoals de onze, zeldzaam zijn.

Soep van de week = champignonsoep

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder