We beginnen met een nieuwtje dat jullie waarschijnlijk al weten. Het heeft afgelopen vrijdag weer 20 liter geregend en met de regendruppeltjes die er op zaterdag nog extra bijgekomen zijn, is ons veld alweer veranderd in een modderpoel. Nattigheid is 1 ding, maar de frisse temperaturen die we erbij kregen, zorgden dat zelfs onze kleine enthousiastelingen geen plezier beleefd hebben aan de modder en dat wil maar 1 ding zeggen: hondenweer!

Maar er zijn gelukkig toch een aantal veranderingen gebeurd op ons veld dus leggen we graag de focus op deze lichtpuntjes. 1100 zoete patatten zijn de grond in gegaan, een heel werk dat we kunnen afvinken van ons to do lijstje. Nu maar hopen dat de zon haar wat meer van haar beste kant laat zien want zoete patatten hebben het graag warm om goed te groeien en mooie knollen te vormen. Ook de buitencourgettes zijn in de grond geraakt. Voorlopig oogsten we enkel nog groene courgettes uit onze serre, maar over enkele weken breidt dat aanbod uit met gele en ronde courgettes.

Het merendeel van het goede nieuws komt uit onze serres. De tomaten groeien goed en ook de paprika’s en aubergines zijn vertrokken. In de komkommerserre zijn onze eerste mini komkommertjes er en eens die beginnen, geven ze normaalgezien gaze. Het eerste exemplaar werd vakkundig geoogst door de grootste fan en de mmmmmh uit dat mondje bij het nemen van de eerste hap vertelt genoeg over de smaak 🙂

Verder hebben we ook wat minder nieuws want het niet kunnen beginnen buiten planten eind maart, resulteert in een gat tussen onze plantingen uit de serre en die van buiten. Bloemkool en broccoli zijn er dus even niet en de broccolischeutjes hebben nog wat groeitijd nodig. Onze collega’s zitten met hetzelfde probleem dus er is weinig aanbod van deze lekkere kolen op de Belgische markt. Koolrabi’s en paksoi hebben we wel want die groeien een stuk sneller.

De prei loopt op zijn einde en er begint een stok in te zitten. Maar wisten jullie dat dit eigenlijk een delicatesse is? Probeer maar eens in een wokske of stoofpotje! De asperges oogsten we nog tot 21 juni dus als je daar nog eens van wil genieten is het ook de moment. Hetzelfde verhaal geldt voor de rabarber. Na de langste dag hebben deze planten de energie van de zon nodig om te investeren in de oogst van volgend jaar. Dus gunnen we ze dat!

In fruitland hebben we een voordeel ontdekt aan het kwakkelweer. Onze aardbeien rijpen heel geleidelijk en de rassen volgen mekaar redelijk op zoals de boekskes het voorschrijven. Maar we hebben nu wel het moment bereikt dat al onze rassen rode vruchten hebben dus er zijn er meer dan genoeg. Dus doe jezelf en ons deze week een groot plezier en smul van een bakje heerlijke gezonde frezekes. We hebben de prijs nog iets afgeslaan, maar voor minder dan dat kan ons werk eraan niet betaald worden. En eerlijke producten hebben nu eenmaal een eerlijke prijs nodig om te blijven bestaan.

Verder is er nog goed fruitnieuws. We hebben vorige week ons eerste kistje Spaanse nectarines gekocht, hebben die even laten rijpen en daarnet eentje geproefd voor de smaaktest. En ze zijn geslaagd. Nog niet superzoet, maar wel lekker dus we kopen er opnieuw. Ook de druiven komen weer uit Italië en vervoegen ons aanbod. De pruimen geven we ook een kans en als we aan Belgische kersen geraken, willen we die zeker ook eens proeven. En daarmee krijgen we toch een beetje zomer in de mond als we onze ogen even toedoen 😉

Soep van de week = knolseldersoep. Normaal gaat ons soeppakkettenvoorstel even in zomerstop, maar bij gebrek aan zomers weer gaan we nog even door 😉

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder