Het was een hele week droog dus wij konden veel werken. Het probleem met plots alles kunnen doen buiten, is de tijd hebben om dat allemaal gedaan te krijgen 😉 Maar we hebben wel wat verwezenlijkt: de meloenen zijn geplant in de serre, het pompoenveld is voorbereid en klaar om morgen volgeplant te worden en er is gewied, gewied en gewied. 

Komende week dus hopelijk niet teveel regen want we moeten nog patatten planten, verder wieden en zaaien, zaaien, zaaien, oja en ook nog nieuw plantgoed planten. Dus euhm nog geen goed moment voor regen 😉

In ons aanbod is het kalm want we zitten in de fase tussen oogsten uit de serre en oogsten buiten. We hebben ook het gevoel dat alles niet supersnel groeit wegens gemis aan zon. Normaal kunnen we niet volgen met komkommers en courgetten trekken eens dat begint en nu hebben we het gevoel dat ze het kalmpjes aan doen. Er komen nieuwe broccoli’s aan, de eerste boontjes en snijbonen zijn er, maar ook niet in grote hoeveelheden dus voor de liefhebbers. Snijsla is gedaan wegens niet kunnen planten buiten op het juiste moment (door de nattigheid), maar gelukkig hebben we wel wat soorten kropjes: rode eik, groene eik en ijsbergsla. Samengevat laat het slechte weer van de afgelopen maanden zich nu wat voelen, maar er is beterschap op komst want we hebben de eerste rode snoeptomaat gespot.

In fruitland is er gelukkig meer goed nieuws te melden want het aanbod is plots serieus uitgebreid. Nectarines, pruimen, druiven wit en blauw, heerlijke kersen, Charentais meloenen en ook nog steeds onze eigen aardbeitjes. Heel binnenkort komen daar ook rode bessen en frambozen van eigen kweek bij, maar we moeten eerst nog even dubbelchecken dat de vogels niet binnen in onze nettenconstructie geraakt zijn 😉

Soep van de week gaat principieel in zomerstop in de hoop daarmee de zomer uit te lokken. Je kan wel nog steeds zelf een soepje naar keuze bijbestellen 🙂

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder