Ingrediënten (4 personen)

  • 1 knolselder
  • 500 g aardappelen
  • 200 g hamblokjes
  • 1 ui
  • 200 g zure room + 50 ml room
  • 100 g geraspte emmentaler
  • peper en zout

Werkwijze

  • Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook ze gaar
  • Schil de knolselder en snijd in kleine blokjes
  • Snijd de ajuin fijn
  • Stoof de ajuin en voeg even later de knolselder toe.
  • Laat ongeveer 15 minuten garen op een klein vuurtje met het deksel op de pan. Voeg een klein beetje water toe om te verhinderen dat de knolselder aanbakt.
  • Leg een laagje aardappelen in een ovenschotel
  • Dan een laagje knolselder erboven
  • Vervolgens de hamblokjes over de schotel verdelen
  • Meng de zure room met de gewone room, kruid met peper en zout en giet dit mengsel over de ovenschotel
  • Werk af met een laagje geraspte kaas
  • Een klein half uurtje in de oven op 180°C en smullen maar

Tip: wie fan is van kaas kan ook blokjes kaas (bv Roquefort, Cambozola) toevoegen als laagje in de ovenschotel

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder