Ingrediënten

  • 1 grote rode biet of 2 middelgrote
  • 2 ajuinen
  • 2 wortels
  • 1 mini venkel
  • Paar takjes peterselie
  • Paar takjes (snij)selder
  • Peper en zout
  • 1.5 l groentenbouillon
  • Optioneel: zure room

Bereiding

  • Schil de rode biet en de wortels en snijd in stukken.
  • Pel de ajuinen, snijd grof en stoof aan in wat boter of olijfolie.
  • Voeg de wortels, de rode biet, de selder en de venkel toe en laat kort meestoven.
  • Voeg de groentenbouillon toe en laat een half uurtje koken. Afhankelijk van hoe groot je de bieten gesneden hebt kan het aangeraden zijn om te controleren dat ze zeker zacht zijn.
  • Mix de soep fijn en kruid naar smaak met peper en zout.
  • Werk af met fijngesnipperde peterselie.
  • Tip: Een lepel zure room onder de soep mengen bij het opdienen vinden wij echt een meerwaarde ?
Categorieën: Recepten

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder