Het is weer zover, de tijd om onze patatjes uit de grond te halen en binnen te leggen voor de winter is aangebroken. Dat wil zeggen een heel werkje waar helpende handen meer dan welkom zijn. De patatjes zullen met de tractor uitgereden worden, maar moeten nadien nog opgeraapt worden. Iedereen die zin heeft om met z’n handen in de aarde en de patatjes te komen wroeten is meer dan welkom op zaterdagnamiddag 17 oktober vanaf 14u op ‘t Oostgoed. De schil is ondertussen helemaal afgehard dus de patatjes zijn goed bewaarbaar zolang ze maar fris en donker liggen. Om de handenarbeid te belonen zijn de zelfgeraapte patatjes te verkrijgen aan een mooi prijsje dat zakt naarmate je meer patatjes meeneemt:

  • 1.4€/kg vanaf de eerste patat
  • 1.3€/kg vanaf 5 kg
  • 1.2€/kg vanaf 10 kg
  • 1€/kg vanaf 25 kg

We hebben twee soorten patatjes in de aanbieding, nl. Carolus en Allouette.

Alouette is een rode aardappel die redelijk vastkokend is, met een geel vruchtvlees binnenin. Alouette is prima geschikt om te koken en te bakken.

Carolus is vrij bloemig met geel vruchtvlees en een gele schil met roze ogen. De knollen zijn lang te bewaren en lekker als tafel- en frietaardappel.

Samengevat:

Wat: patattenraap aan promoprijsjes
Wanneer: zaterdagNAMIDDAG 17 oktober vanaf 14u
Waar: ’t Oostgoed
Meebrengen: aangepaste kledij, zakken om patatten in te vullen

  • Mocht het watergieten zaterdag en we kunnen de patatjes niet uitrijden dan zal dit via onze Facebookpagina meegedeeld worden. Best nog even checken voor de zekerheid dus 😊
Categorieën: Nieuwtjes

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder