Ingredienten:

  • 2 uien
  • 2 middelgrote aardappelen
  • 2 venkelknollen
  • 20 gr boter
  • 2 liter kippenbouillon
  • 2 takjes tijm
  • 1,5 dl lichte room
  • 10 plakjes chorizo (vrijblijvend)
  • een scheutje pastis

Bereiding:

  1. snij de uien, de venkel en aardappel in blokjes (het groen van de venkel kan je apart houden ter versiering)
  2. stoof de uien en de aardappelen in wat boter
  3. voeg de venkelblokjes toe en laat goed meestoven (gedurende 5 minuutjes)
  4. voeg de pastis toe en laat even meestoven
  5. overgiet met de bouillon en laat gedurende 15 minuutjes gaarkoken
  6. voeg de tijm en de room toe en mix de soep
  7. breng op smaak met peper en zout
  8. leg de fijn gesneden chorizo in de borden en overgiet met de soep en werk af met het venkelgroen
Categorieën: Recepten

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder