Ingrediënten

  • 500 g champignons
  • 1 patatje
  • 1 ajuin
  • 1 preiwit
  • 1,5 l groentenbouillon
  • Paar takjes peterselie
  • 250 ml room
  • Peper en zout

Bereiding

  • Pel de ajuin en schil het patatje
  • Snijd de ajuin, de champignons, het preiwit en het patatje in stukken en stoof aan in wat olie of boter
  • Voeg de bouillon toe en laat gedurende 20 minuutjes koken op een zacht vuurtje
  • Mix de soep fijn
  • Voeg de room toe en laat nog even opwarmen, maar niet meer koken
  • Kruid met peper en zout
  • Afwerken met wat fijngesnipperde peterselie

Tip: hou enkele gesneden champignons apart en stoof deze gedurende 5 minuten aan in een pan. Voeg deze dan toe bij het serveren van de soep.

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder