Ingrediënten                       

  • 4 stengels prei
  • 2 uien
  • 2 aardappelen
  • 1,5 l groentebouillon
  • Peper en zout
  • Paar takjes peterselie

Bereiding

  • Snij 2 preistengels in fijne ringetjes
  • Snijd de uien, de aardappel en de overige prei in grove stukken
  • Stoof de uien glazig in wat boter en voeg er de prei en de aardappel toe
  • Laat enkele minuten aanstoven
  • Voeg de bouillon toe en laat gedurende 20 minuutjes koken op een zacht vuurtje
  • Stoof ondertussen de fijne preiringetjes aan in wat boter
  • Mix de soep fijn
  • Werk de soep bij het opdienen af met de gestoofde preiringetjes en fijngesneden peterselie

Tips:

  • Lepeltje kruidenkaas toevoegen voor een extra smaakboost

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder