Ingrediënten

  • 500 g aardperen
  • 3 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 preiwit
  • 1 l  kippenbouillon
  • Peper en zout
  • Thijm
  • optioneel: enkele hazelnootjes of rauwe ham

Bereiding

  • Snippper de knoflook en ui
  • Snij het preiwit in ringen
  • Was, schil en snij de aardperen in blokjes
  • Stoof alle groentjes aan in wat olie gedurende 5 minuten.
  • Voeg de bouillon en de thijm toe en laat gedurende 15 minuutjes koken op een zacht vuurtje (de aardpeer niet kapot koken, mag beetgaar zijn)
  • Mix de soep fijn (vergeet de thijm er niet uit te halen ;))

TIP: je kan de soep afwerken met fijngehakte geroosterde hazelnoten of een beetje rauwe ham

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder