Aspergesoep

Ingrediënten 1 bussel asperge 2 uien 1 prei Bouqet garni (laurier, tijm en peterselie) Room Peper en zout Bereiding Asperges goed spoelen want de schillen gaan we gebruiken als bouillon Schil de asperges en breek de harde onderkant af Vul Lees meer…

Aardpeersoep

Ingrediënten 500 g aardperen 3 sjalotten 1 teentje knoflook 1 preiwit 1 l  kippenbouillon Peper en zout Thijm optioneel: enkele hazelnootjes of rauwe ham Bereiding Snippper de knoflook en ui Snij het preiwit in ringen Was, schil en snij de Lees meer…

Preisoep

Ingrediënten                        4 stengels prei 2 uien 2 aardappelen 1,5 l groentebouillon Peper en zout Paar takjes peterselie Bereiding Snij 2 preistengels in fijne ringetjes Snijd de uien, de aardappel en de overige prei in grove stukken Stoof de uien glazig Lees meer…

Pastinaaksoep

Ingrediënten 1 reuze-pastinaak (of 3 gewone) 2 ajuinen 2 patatjes 2 wortels 2 l kippenbouillon Peper, zout en nootmuskaat Paar takjes peterselie Bereiding Snijd de ajuinen, de wortels, de pastinaak en de patatjes in stukken en stoof aan in wat Lees meer…

Wortelsoep

Ingrediënten 600 g wortels 2 ajuinen 2 patatjes 2 l runderbouillon (of groentenbouillon) Peper en zout Laurierblad Thijm Paar takjes peterselie Bereiding Pel de ajuin en de patatjes en schil de wortels. Snijd de ajuin, de wortels en de patatjes Lees meer…

Rode bietensoep

Ingrediënten 1 grote rode biet of 2 middelgrote 2 ajuinen 2 wortels 1 mini venkel Paar takjes peterselie Paar takjes (snij)selder Peper en zout 1.5 l groentenbouillon Optioneel: zure room Bereiding Schil de rode biet en de wortels en snijd Lees meer…